مدیریت استرس چگونه صورت می گیرد؟
تکنیک های مدیریت استرس چیست؟ چگونه میتوان استرس را درمان کرد ؟ آیا شما نیز فردی با استرس بسیار زیاد هستید؟ آیا میدانید داشتن استرس بی دلیل تا چه اندازه ای تاثیر منفی در فعالیت های روزمره ی شما دارد؟ چرا درمان استرس از اهمیت زیادی برخوردار است؟ چه روش هایی را برای مدیریت و کنترل استرس خود می دانید؟ چه دوره هایی را برای درمان استرس در اولویت قرار داده اید؟ در ادامه به برخی از ترفندهای مفید برای کاهش میزان استرس خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
مدیریت استرس با تمرین و تکرار امکانپذیر است شما می توانید با توجه به برخی از تکنیک ها، به راحتی استرس و اضطراب خود را مدیریت کنید ، عوامل مختلفی می تواند سبب ایجاد استرس در افراد باشد. اگر اقدامات لازم برای درمان در کوتاهترین مدت زمان انجام نشود، در این صورت گرفتار عوارض و بیماری های بعدی خواهید بود. استرس به عنوان بیماری قرن، عامل بسیاری از بیماری ها است.
استرس مازاد میتواند مشکلات جدید در زندگی شما ایجاد کند. استرس در دوران بارداری ، در دوران شرکت در آزمون های مهم ، در جلسه ی مصاحبه ی شغلی و …
به مقدار قابل ملاحظه ای توانایی شما را کاهش می دهد. برای این که بتوانید با استرس مقابله کنید، باید روش های سالم برای مقابله با آن را انتخاب کنید.
عوارض استرس چیست؟
مهمترین عوارض استرس چیست؟ داشتن استرس زمینه ی خوبی برای ابتلا به بسیاری از بیماریها و مشکلات روحی و فیزیکی در نظر گرفته می شود. بررسی های نشان می دهد که عامل گرفتار شدن به بسیاری از مشکلات به طور مستقیم به استرس ربط دارد. همه ی ما در دوره های مختلف دچار استرس هستیم. استرس می تواند حاد، حاد اپیزودیک و مزمن باشد. استرس مزمن به عنوان استرس دائمی در بازه های زمانی طولانی رخ می دهد و برای درمان آن باید با پزشک و افراد متخصص در این حوزه در تماس باشید. از اصلی ترین عوارض استرس می توان موارد زیر را ذکر کرد:
- بیخوابی یا پرخوابی
- درد یا تنش عضلانی
- مشکلات گوارشی
- تغییر در میل جنسی
- فشار خون بالا
- تغییر مداوم احساسات
- اضطراب
- بیقراری
- کمبود انگیزه
- تحریکپذیری
- غم یا افسردگی
به هیچ وجه درمان استرس را به تاخیر نیندازید. دلایل مختلفی به عنوان شیوع استرس در افراد ارائه می شود، نداشتن خواب کافی، ضربه های روحی در دوران کودکی، دارا بودن شخصیت A ، داشتن وضعیت اقتصادی و اجتماعی پایین و … از اصلی ترین عوامل استرس تلقی میشوند.
شما میتوانید با دریافت تکنیک های درمان استرس و تمرین و تکرار کافی در یک بازه ی زمانی مطلوب ، به نتیجه ی خوبی دست یابید. اگر اقدامات لازم برای مدیریت استرس و کنترل آن در زمان مشخص انجام نشود ، ممکن است در سال های بعدی مجبور به مصرف داروهای شیمیایی و راهکار های جدی برای درمان باشید. هر داروی شیمیایی و هر ماده معدنی و آلی شدید ، بدون تردید عاری از عیب نخواهد بود.
تکنیک های مدیریت استرس
تکنیک های مدیریت استرس شامل چیست؟ تکنیک و ترفند های مختلفی برای کنترل استرس معرفی می شود. البته به کارگیری آنها برای همه ی افراد نتیجه ی یکسانی نخواهد داشت ولی توجه به آنها می تواند با گذر زمان، اثرات مطلوبی را به همراه داشته باشد. برای اینکه بتوانید در درمان استرس خود گام موثری بردارید، در ابتدا لازم است با نوع استرس آشنا شوید. استرس هایی که در مرحله ی مزمن قرار نگرفته اند به راحتی با تغییر سبک زندگی و به کارگیری روش های سودمند، قابل درمان است. از مهمترین تکنیک های درمان استرس می توان موارد زیر را نام برد:
- مصمم بودن
- مدیریت زمان
- دور شدن از افکار پرمشغله
- داشتن استراحت کافی
- داشتن تصورات مثبت
- اجرای تکنیک ABC
- ورزش کردن
- مدیتیشن
- صحبت کردن در مورد اضطراب و استرس خود
- داشتن رژیم غذایی سالم
- داشتن خواب کافی
برای کنترل استرس خود مصمم باشید. سعی کنید زمان کافی برای درمان استرس های بی مورد به خود اختصاص دهید. افکار پر مشغله و مزاحم را از خود دور کنید. در صورتی که موضوعی یا مواردی ذهن شما را درگیر می کند، اقدامات مربوط برای مقابله با آن را جدی بگیرید.
حتما خواب کافی و استراحت روانه را در اولویت قرار دهید. زمانی که استراحت کافی ندارید، ذهن شما به سرعت خسته می شود و این امر میزان استرس موجود را تشدید می کند. در طول روز ورزش کنید. با دوستان و آشنایان خود در مورد استرس و اضطراب خود صحبت کنید. در این صورت می توانید از کمک و پشتیبانی آنها بهره مند باشید. غذای سالم بخورید. داشتن رژیم تغذیه ی سالم و مفید می تواند در درمان استرس موثر باشد.
مهارت های لازم برای مدیریت استرس
برای اینکه بتوانید در مدیریت استرس موفق باشید، نیازمند کسب مهارت های خاصی هستید. این مهارت ها با گذر زمان در اثر تمرین و تکرار ایجاد می شود. هرآنچه که سبب آشفته شدن ذهن شما در طول روز می شود را حذف کنید و فعالیت های سودمند را انجام دهید. از مهم ترین مهارت ها برای کنترل استرس میتوان موارد زیر را در نظر گرفت :
- درک کردن استرس
- شناخت سیگنال های استرس
- آشنایی با استراتژی استرس
- کنترل استرس با روش های سالم
- مراقبت از خود
- دریافت پشتیبانی و کمک از افراد خاص
جمع بندی
روش و تکنیک های مختلفی برای درمان و مدیریت استرس موجود است. استفاده از آنها با گذر زمان توانایی شما برای کاهش استرس را افزایش میدهد ، اگر اقدامات مربوط برای درمان اضطراب و استرس در زمان مشخص انجام نشود، گرفتار عوارض آن خواهید بود. استرس عامل ابتلا به بسیاری از بیماری های روحی و روانی است. در حال حاضر هر فردی از جوان تا پیر پتانسیل ابتلا به استرس مازاد را دارد. استرس های مزمن را حتما با مراجعه به پزشک متخصص درمان کنید. عوامل ابتلا به استرس متنوع است ، افراد با شخصیت تیپیکال A بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به استرس مزمن هستند. داشتن آرامش کافی بهترین راهکار برای درمان استرس است.